(Za)drži kar obljubi

Novi anti-alergeni kabinski filtri za vse, ki pričakujete več od svoje  klimatske naprave.
 

O alergiji govorimo takrat, ko se telo preobčutljivo odzove na sicer nenevarne snovi (alergene), ki pri zdravih ljudeh ne povzročajo nobenih težav. Po statistiki naj bi imel kar vsak peti človek eno izmed alergij. Ali ste vedeli, da če kihnete pri hitrosti 50km/h, vozite na slepo kar 13m?

Alergene sestavljajo med drugim tudi izredno drobne proteinske sestavine, ki jih najdemo v delcih cvetnega prahu. V času cvetenja rastline, ti delci počijo kar lahko povzroči povečano sproščanje alergenov v zrak.

Kabinski filter preprečuje vstop alergenov, cvetnega prahu in ostalih finih prašnih delcev v notranjost vozila. Ko je filter zamašen, ne more opravljati svoje funkcije in tako je delcem umazanije dovoljen vstop v klimatsko napravo. Posledice tega so povečane koncentracije alergenov, delcev umazanije ter neprijetne vonjave v vozilu.

Zato smo razvili inovativni anti–alergeni kabinski filter, ki omogoča učinkovito filtriranje in deaktiviranje alergenov, plinov, vonjav ter finih prašnih delcev manjših od 2,5 μm (mikrometrov).
Naši originalni anti-alergeni kabinski filtri so za razliko od običajnih kabinskih filtrov sestavljeni iz treh plasti.

Prva plast odstrani velike prašne delce in saje ter spore gliv in cvetnega prahu.
Druga, mikro plast z aktivnim ogljem vsrka pline, ki onesnažujejo zrak in s tem preprečuje nastanek neprijetnih vonjav, hkrati pa ozon popolnoma pretvori v kisik.
Tretja inovativna plast originalnih anti-alergenih filtrov pa učinkovito zadrži in deaktivira alergene s pomočjo bio- aktivnih sestavin ter onemogoči razvoj alergenov.

Zadrži več kot 99% od približno 3000 delcev cvetnega prahu, ki se v visoki sezoni cvetenja nahajajo v kubičnem metru zraka.

Anti-alergeni kabinski filter tako kot vsi originalni deli popolnoma ustreza kakovosti materialov, ki so bili uporabljeni pri izdelavi vozila, nudi najboljšo varnost, zanesljivost ter zagotavlja nemoteno delovanje vseh komponent vašega vozila. Filter je pomemben tudi za ohranjanje zmogljivosti delovanja klimatske naprave in ga je zato priporočljivo menjati vsako leto.

V kolikor imate vi ali vaši sopotniki težave z alergijami povprašate po anti-alergenih kabinskih filtrih na pooblaščenih servisih za vozila Volkswagen, SEAT, Audi, Škoda in Volkswagen Gospodarska vozila.

Prednosti pooblaščenega servisa

Z rednimi servisnimi pregledi na pooblaščenem servisu bo vaše vozilo znamke proizvajalca pravilno vzdrževano in bo imelo dolgo življenjsko dobo. Redni pregledi so izredno pomembni tudi za vašo varnost v prometu. Z rednim vzdrževanjem svojega vozila znamke proizvajalca v pooblaščenih servisih v skladu z načrtom vzdrževanja pa pridobite ...

Preberite več
13
Jun 2018
Utrip časa - kolekcija ročnih ur AUDI

Štirje krogi Audi – svetovno znani sinonim za “Prednost je v tehniki”. Z njimi so neločljivo povezani progresivnost, prefinjenost in športnost. Naše tehnološko napredne in inovativne izdelke odlikujejo atraktiven izgled in visoko kakovostni materiali v izdelavi. In to ne velja samo za vozila Audi, ampak tudi za vse ostalo ,kar krasijo štirje ...

Preberite več
13
Jun 2018
Poletni nasvet: Kako učinkovito uporabljati klimatsko napravo

Klimatska naprava je super stvar, a treba jo je znati uporabljati. 7 nasvetov za učinkovito uporabo klime. Se še spomnite  vozil brez klimatske naprave Vožnja v vročih dneh je bila včasih za marsikoga nočna mora. Sedaj pa nam zaradi klimatske naprave v vozilu vročina ne more do živega, lažje se diha in vročinski vali postajajo znosnejši. V primerno ...

Preberite več
28
May 2018
Vas pestijo alergije?

Zamenjajte filter zraka v kabini!   Kakovosten in zmogljiv antialergijski filter zraka v kabini, omogoča učinkovito filtriranje in deaktiviranje alergenov, plinov, vonjav ter finih prašnih delcev. Ko se temperature spomladi začnejo dvigovati nad 20 stopinj in nas narava razvaja s čudovitimi cvetočimi prizori, si želimo čim več potovati ...

Preberite več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Smernice za piškotke

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov.

Podjetju Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Na tej spletni strani (http://www.vednovredno.si/), kot tudi na spletnih straneh http://www.volkswagen-vednovredno.si/; http://www.audi-vednovredno.si/; http://www.seat-vednovredno.si/; http://www.skoda-vednovredno.si/ se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

1.Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani.

2.Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

   2.1.Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo. 

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.

   2.2.Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.
V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom:

Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo
Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke

Opis piškotka: Google Analytics
Naloga: Spletna analitika, s pomočjo programa Google Analytics (GA, ponudnik Google Inc.), ki pa nima vpogleda v podatke. Zbrane podatke, ki so popolnoma anonimni, uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Podatkov ne posredujemo tretjim osebam.
Čas hrambe: do 2 leti

Piškotke lahko lahko deaktivirate preko funkcije te spletne strani, ki jo najdete na vrhu tega besedila.

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

3. Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni.

Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•           Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442) Orodja – Internetne možnosti – zavihek Zasebnost in pod možnostjo Nastavitve izberite Dodatno in izberite, ali želite piškotke neodvisnih izdelovalcev omogočiti, blokirati ali biti pozvani.

•           Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-omogocite-onemogocite-piskotke) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite.

•           Google Chrome, glejte tukaj: (https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sl) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite.

•           Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/sl-si/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.

Stanje: [05/2018]

Upravljalec piškotkov

Porsche Slovenija